Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης "Α.Τρίτση"

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", γνωστό και ως Μητροπολιτικό Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης", είναι δημόσιο πάρκο μεγάλης έκτασης και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ελλάδας. Βρίσκεται στα όρια του δήμου Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού.
Αρχικά το κτήμα ήταν ενιαίο και ανήκε στην περιουσία του βασιλικού ζεύγους Όθωνα και Αμαλίας. Μετά το 1950 προέκυψαν προβλήματα τα οποία οδήγησαν στη αλλοίωση του περιβάλλοντος της περιοχής και τη σμίκρυνση του πάρκου. Αργότερα το Δημόσιο παραχώρησε μεγάλο μέρος από τις εκτάσεις του στο Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα, στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής και στο Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παίδων και Νέων με νοητική Υστέρηση "η Θεοτόκος".


Το 1993, 913 στρέμματα παραχωρήθηκαν από το δημόσιο, για τη δημιουργία του πάρκου. Η τελική ονομασία δόθηκε εξαιτίας των ακτιβιστικών δράσεων που διοργάνωσε και γενικότερα το ενδιαφέρον που έδειξε προς αυτό ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Αντώνης Τρίτσης.

Άγγελος, Κωνσταντίνα, Μαργαρίτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου