Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Δράση στο πολιτιστικό κέντρο Πετρούπολης

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 επισκεφτήκαμε τους όμορφους, φωτεινούς χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Πετρούπολης στην οδό Μπουμπουλίνας. Συμμετείχαμε σε μία από τις δράσεις του PartYouth Erasmus+ με θέμα «Η Δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων».
Αφού ενημερωθήκαμε για τη δράση και παρακολουθήσαμε μία ωραία επίδειξη των υλικών από την κεραμίστρια κυρία Αντιγόνη Πανταζή, χωριστήκαμε σε ομάδες 4-6 ατόμων.  Οι διοργανωτές μας ζήτησαν οι ομάδες να αποτελούνται από μαθητές διαφορετικών σχολείων. Αυτό ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί έτσι γνωρίσαμε και άλλα παιδιά, συζητήσαμε μαζί τους και συνεργαστήκαμε στη δημιουργία όμορφων εικαστικών αποτελεσμάτων. Για τους πίνακες χρησιμοποιήσαμε ακρυλικά χρώματα πάνω σε καμβά.
Τη δουλειά μας είδε και σχολίασε και ο δήμαρχος Πετρούπολης, κύριος Βαγγέλης Σίμος.
Οι καθηγήτριές μας κι εμείς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους κ.κ. Νίκο Δεληγιάννη, Προϊστάμενο στο Γραφείο του Δημάρχου και Ίλια Παναγιώτα Ιωακείμ από το Τμήμα Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Δήμου Πετρούπολης για την άριστη διοργάνωση, την συνεργασία και την ευγένειά τους. Επίσης την κυρία Κατερίνα Αθανασίου, γλύπτρια, Διδάσκουσα στην  Α.Σ.Κ.Τ. (Σχολή Καλών Τεχνών) της Αθήνας , συνεργαζόμενη στο πρόγραμμα, για τις  εύστοχες παρατηρήσεις και υποδείξεις  της.
Τέλος θα θέλαμε να πούμε ότι μας άρεσε πολύ που μας περιποιήθηκαν. Είχαμε όλα τα υλικά που χρειαζόμασταν για να ζωγραφίσουμε. Είχε ένα πρωινό με καφέ, χυμούς και κουλουράκια. Πριν φύγουμε μας κέρασαν κολατσιό πίτσες και τα σχετικά. Και όταν φεύγαμε μας έδωσαν αναμνηστικά δωράκια. Θέλουμε να ξαναπάμε!

Τμήματα Β΄ Εφαρμοσμένων, Γ΄ Συντήρησης και η Παναγιώτα από την Α΄ τάξη.




















10 σχόλια:

  1. Χαχαχα ναι, μπορώ να πω ότι εκτίμισαν τον κόπο που θα κάναμε για να φτιάξουμε τους φοβερούς πίνακες και μας τάισαν καλά για να κάνουμε καλή δουλειά!
    Μαργαρίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...κι όπως λέει και η Στέλλα... Θα φάμε; τέεεεεελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα μου άρεσε πιο πολύ όταν βγήκαμε όλοι στην βεράντα και ο φωτογράφος σήκωσε το drone και μας έβγαλε φωτογραφίες! Μακάρι να μας τις στείλει!
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περάσαμε τέλεια! Συνεργαστήκαμε με παιδιά απο αλλα σχολεία για να φτιάξουμε τον πίνακα μας, δεν εχω ξανακανει κατι παρόμοιο. Αλεξάνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γνωρίσαμε και το Δήμαρχο της Πετρούπολης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία που δουλέψαμε σε καμβάδες, εγώ αισθάνθηκα Μπομπ Ρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξύπνησε ο εσωτερικός μας καλλιτέχνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καταπληκτική συλλογική δουλειά, με γέλιο, φαντασία, δημιουργικότητα και πολύ φαγητό... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πανέμορφος χώρος για δημιουργία και ελπίζω να ξαναβρεθούμε εκεί σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα παιδιά με το σήμα της ειρήνης συγχαρητήρια ο πίνακας αυτός λέει πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή