Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη στην έκθεση για τον Βanksy

Ένα κυριακάτικο πρωινό πήραμε το δρόμο για το Γκάζι. Στην τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων έγινε η έκθεση για τον Banksy, έναν από τους σπουδαιότερους street artists της εποχής μας. Δεν πήγαμε πολλοί, αλλά όλοι όσοι πήγαμε τον αγαπάμε. Guest star η Μυρτώ!!!




Ο Banksy φτιάχνει τα έργα του (κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου) με την τεχνική του στένσιλ. Το μαύρο χιούμορ και η σάτιρα χαρακτηρίζουν τα έργα του. Η έκθεση στην τεχνόπολη περιλαμβάνει τα πιο γνωστά έργα του, σε ειδικά επεξεργασμένους τοίχους του χώρου και σε ταμπλό με κατάλληλη προεργασία. Επίσης υπάρχει ένας χώρος (σκοτεινή αίθουσα) φωτισμένος μόνο με black light, που δημιουργεί την αίσθηση φωσφορίζοντων graffiti. Όλα τα εκθέματα είναι αντιγραφές.












Ο ίδιος ο banksy δεν έχει συναινέσει για την πραγματοποίηση της έκθεσης και υποστηρίζει ότι είναι ψεύτικη. Η εταιρία που διοργάνωσε την έκθεση απάντησε ότι δεν είναι η έκθεση του Banksy αλλά για τον Banksy.

Πάντως βρήκαμε την έκθεση εντυπωσιακή. Μας άρεσε πολύ που υπήρχαν συνθήματα στους τοίχους μαζί με τα έργα ή και μόνα τους. Αν σε κάποιον αρέσει το graffiti και η street art, τότε είναι ένα event που δεν πρέπει να χάσει!

Άννυ, Μαργαρίτα, Άγγελος, Κώστας.


1 σχόλιο: