Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Συνέντευξη με έναν ρεμπέτη

Παράλληλα με την έρευνα για το ρεμπέτικο τραγούδι στις παλιές ελληνικές ταινίες, σκεφτήκαμε να πάρουμε συνέντευξη από έναν ρεμπέτη.
Βρήκαμε λοιπόν τον κύριο Κυριάκο, ο οποίος τραγουδάει ρεμπέτικα και δέχτηκε ευχαρίστως να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.
Χαρακτήρισε το ρεμπέτικο ως είδος κλασικής Ελληνικής μουσικής και ως ροκ περιθωριακή μουσική που παιζόταν σε τεκέδες και παράνομα στέκια.
Τα ρεμπέτικα τραγούδια μιλάνε κυρίως για την αγάπη και για τον πόνο. Έτσι πιστεύει ότι τα τραγούδια είναι διαχρονικά, γιατί τα βιώματα των ανθρώπων είναι ίδια. Βλέπει ότι ο κόσμος αγαπάει και ζητάει το ρεμπέτικο τραγούδι γιατί τον εκφράζει. Ο αγαπημένος του τραγουδιστής είναι ο Μάρκος Βαμβακάρης.
Τα τραγούδια που ακούγονται στις παλιές ελληνικές ταινίες και κυρίως στις ασπρόμαυρες, θεωρεί ότι εκπροσωπούν το ρεμπέτικο τραγούδι. Μέσα από αυτές τις ταινίες διαδόθηκε το μπουζούκι σαν όργανο και το ρεμπέτικο σαν μουσικό είδος. Σημαντικό μουσικό που μέσα από τις ταινίες μεταλαμπάδευσε στις επόμενες γενιές το ρεμπέτικο τραγούδι, θεωρεί τον Γιώργο Ζαμπέτα.
Τέλος μας είπε ότι η μουσική αλλάζει τον χαρακτήρα του ανθρώπου, τον κάνει πιο φιλικό και κοινωνικό και ότι η μουσική είναι όλη του η ζωή.
Ήταν μια πολύ ωραία συνέντευξη και ακούσαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.
Στο τέλος μας έπαιξε και μερικά τραγούδια! Ευχαριστούμε πολύ!






Κωνσταντίνα, Μαρία

3 σχόλια:

  1. Μπραβο που μας δωσατε μια εικονα μεσα απο τη ματια ενος μουσικου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ομόμορ δουλειά! Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους συντονιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στην ομάδα σας! Πολύ ωραία συνέντευξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή