Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

FIKOS

Ο FIKOS (Αθήνα, 1987) είναι ένας σημαντικότατος καλλιτέχνης που κατατάσσει τον εαυτό του στην επόμενη φάση της εξέλιξης της street art, τη neo-muralism, η οποία είναι στην ουσία ζωγραφική μεγάλων διαστάσεων. Ασχολείται όπως δηλώνει με τη σεων.﷽﷽﷽﷽﷽την ουσία ζωγραφική μεγΟΥΜΕ ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣΗσεων.﷽﷽﷽﷽﷽την ουσία ζωγραφική μεγΟΥΜΕ ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣΗ«σύγχρονη Βυζαντινή ζωγραφική». Τα έργα του θυμίζουν βυζαντινή Μια﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽αποδίδονται με πιο ελεΛΟΥΜΕ ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣΗτέχνη αλλά αποδίδονται με πιο ελεύθερο τρόπο. Έχει σπουδάσει βυζαντινή ζωγραφική και έχει φοιτήσει στην σχολή Καλών Τεχνών.
Παρότι Έλληνας, περνά τον περισσότερο χρόνο του στο εξωτερικό διότι έχει φιλοτεχνήσει τοιχογραφίες σε κάθε γωνιά του κόσμου, όπως Λευκωσία, Ρουμανία, Μπανγκόκ, Γαλλία, Μαρόκο, Αυστρία κ.α. 



Αυτή η  τοιχογραφία δημιουργήθηκε στα προάστια του  Κίεβου για το Mural Social Club project υπό τη διοργάνωση Sky Art Foundation. "Το έργο αποτελεί προσωποποίηση της Γης και του Ουρανού. Τα χρώματα είναι εμπνευσμένα από το ίδιο το κτίριο και τη γειτονιά" λέει ο ίδιος. Το έργο φτάνει το ύψος των 46 μέτρων. Kάτω βλέπουμε το έργο του "Ερμής" σε δημοτικό σχολείο στην Αθήνα.

Κωνσταντίνα










1 σχόλιο:

  1. Τέλεια δουλειά! Ξεχωριστός καλλιτέχνης, μου αρεσει πολυ το στυλ του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή