Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Δέκα λόγοι για να έρθει κανείς στην Πετρούπολη!

Για να φτάσεις με αυτοκίνητο στην Πετρούπολη χρειάζονται από 30 λεπτά μέχρι 1 ώρα. Αν θες να χρησιμοποιήσεις το μετρό, ο πιο κοντινός σταθμός σ΄αυτήν είναι η  Ανθούπολη. Πιάνεις τη Θηβών και μετά στρίβεις δεξιά προς το τέρμα της  τελευταίας πόλης στα βορειοδυτικά της Αθήνας.


Με τόση έρευνα που έχουμε κάνει για την περιοχή μας, μας ήρθε κι η ιδέα να ρωτήσουμε  δέκα κάτοικους να μας πουν ένα λόγο για να έρθει κάποιος στην Πετρούπολη.
 Να τι μας απάντησαν:

-Για το ωραίο της κλίμα. Το κλίμα της είναι  ξηρό, και οι Πετροπουλιώτες γεμίζουν τα πνευμόνια τους με καθαρό αέρα, αγναντεύουν την Αθήνα και αισθάνονται αυτάρκεις στο βασίλειό τους.
Γιοβάννα Κωτσιοπούλου  Διευθύντρια ΕΠΑΛ Πετρούπολης.


-Για το αμφιθεατρικό της χτίσιμο και την ομαλή της ρυμοτομία. Μια πόλη ανθρώπινη που όλες οι υπηρεσίες είναι προσβάσιμες.
Σταυρούλα Μπιζίμη υποδ/ντρια ΕΠΑΛ Πετρούπολης.


-Για μια βόλτα στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου, στους πρόποδες του βουνού, για να αποκτήσεις μια αίσθηση εξοχής και να σκεφτείς ότι η Αθήνα βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά.
Νίκος Παπαμιχαλόπουλος υποδ/ντης ΕΠΑΛ Πετρούπολης.

Για τις πολλές, σημαντικές εκδηλώσεις και μαθήματα του Πνευματικού και του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας. Όσοι ενδιαφέρεστε ψάξτε το, θα βρείτε σίγουρα κάτι που θα σας αρέσει.
Μίνα Τσαγκάδα, τέως πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων ΕΠΑΛ Πετρούπολης.

-Για το φεστιβάλ με μαθητικά συγκροτήματα που πραγματοποιείται κάθε Άνοιξη στο Πάρκο του Αγίου Δημητρίου.
Μάικ, χορευτής.

-Για να συναντήσεις τη νεολαία της Πετρούπολης στην πλατεία Ηρώ (υπήρχε παλιά κινηματογράφος μ΄αυτό το όνομα). Κορίτσια και αγόρια που συζητούν στα παγκάκια μέχρι αργά το βράδυ.
Πέτρος, ιδιοκτήτης περιπτέρου στην 25ης Μαρτίου.


-Για το Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο του δήμου, για απολαυστικές βραδιές και πολλά αφιερώματα.
Βασίλης Τζήκας, Καθηγητής.

-Για την «αεροφωτογραφική» θέα από το Terra Petra και το Άπολις. Ιδανικός προορισμός για τους Αθηναίους, χώρος εύκολα προσβάσιμος για εμάς. Με βολεύει πολύ και η παιδική χαρά στο Άπολις. Πίνεις τον καφέ σου και έχεις οπτική επαφή με το παιδί σου που παίζει δίπλα!
Ελευθερία, μητέρα μαθητή και μιας κόρης 8 χρονών.

-Σε μόλις 10 λεπτά από την πλατεία της Πετρούπολης, μπορείς να βρεθείς στην κορυφή του Ποικίλου Όρους, του χαμηλού βουνού (446m) που απλώνεται κατά μήκος όλου του δήμου στη βορειοδυτική πλευρά του. Η θέα κόβει την ανάσα και είναι ιδανικός προορισμός για περπάτημα, τρέξιμο ή ποδηλασία μέσα στους δασικούς δρόμους του όρους.
Γιάννης, μέλος ορειβατικού συλλόγου Πετρούπολης.


-Για το πανέμορφο Θέατρο Πέτρας, στη θέση του παλιού λατομείου Αίμος, που φιλοξενεί κάθε χρόνο το δημοφιλές φεστιβάλ Πέτρας.
Γιώργος Γκούμας, Διευθυντής 5ου ΕΚ Ιλίου.

Αυτά μας είπαν, αλλά θέλουμε κι εμείς να προσθέσουμε.....
- Γιατί έχουμε τα πιο όμορφα κορίτσια!
- Ε, και τα αγόρια δεν πάνε πίσω!

Ευτυχία, Ελένη, Στέλλα, Μαργαρίτα, Κώστας, Άγγελος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου